Бизнес, Общество

Зукърбърг падна на 6-то място в индекса на милиардерите на Bloomberg

1

Създателят и шеф на американската компания Facebook Марк Зукърбърг падна в класацията на агенция Bloomberg на най-богатите хора на света от трето на шесто място, след като заради обезценяване на акциите загуби почти 16 милиарда долара, съобщи ТАСС. 

Сега богатството на Зукърбърг се оценява на 70,6 млрд. долара. Преди това той бе на трето място с капитал от 86,5 милиарда долара. Сега той е на шесто място, между собственика на търговската марка Зара, испанския текстилен магнат Амансио Ортега, който е на пето място със 73,4 милиарда долара, и мексиканския милиардер Карлос Слим, който е на седмо място с 62,4 милиарда долара. 

Вчера акциите на Фейсбук рухнаха почти с 19 процента до 176,26 долара за акция. С това пазарната капитализация на компанията намаля с 119,4 милиарда долара, което по данни на Facebook е най-голямото намаляване за една търговска сесия за американска компания в цялата история. 

Спадът в цените на акциите на Фейсбук е свързан с отчета на компанията за резултатите от второто тримесечие, които се оказаха по-лоши от прогнозните. 
 
Economic.bg.

 


1 Коментар

  1. Lanette август 1, 2018 at 13:07 -  Отговор

    Now that’s suetbl! Great to hear from you.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега