Общество

Зукърбърг не даде конкретни обещания как ще регулира Facebook

0

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг днес присъства на две изслушвания в американския Конгрес. Той обаче не даде никакви конкретни обяснения как ще подкрепя ново законодателство или промени в сегашното, свързани с регулации върху социалната мрежа, пише Reuters.

По време на почти 5-часовото изслушване пред 44 сенатори Зукърбърг повтори предишни извинения за редицата проблеми, които Facebook има – от недостатъчната защита срещу фалшивите руски профили до влиянието, оказано на президентските избори в САЩ през 2016 г. Той обаче не даде каквито и да било конкретни обяснения как би подкрепил регулации от страна на Конгреса спрямо социалната мрежа и другите технологични компании в САЩ.

„Ще накарам моя екип да поддържа връзка с вас, за да можем да проведем дискусии в различните аспекти, които мисля, че трябва да обсъдим“, каза Зукърбърг, когато беше попитан според него какви регулации в сферата на социалните мрежи са нужни.

Инвеститорите явно са били впечатлени от представянето му по време на изслужването, защото акциите на Facebook отчетоха най-големия си дневен ръст от почти две години насам. При затварянето на пазарите акциите се търгуваха с 4.5% повишение.

Цената на книжата на социалната мрежа падна рязко миналия месец, когато се разбра, че личните данни на милиони хора са били извлечени и използвани неправомерно от Cambridge Analytica – компания за политически консултации, която проследявала ефекта на предизборната кампания на Доналд Тръмп. По последни данни броят на засегнатите потребители на Facebook е до 87 млн.

Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега