Бургас, Общество, Топ новини

Зоопаркът в Айтос е незасегнат от болестта “син език”. Отбелязва ръст на посетителите

0

След като няколко умрели животни затвори няколко Зоопарка в България, VoxBurgas потърси управата на Зоопарка в Айтос Росица Златева, за да разбере какво е състоянието на животните в него.

От парка ни увериха, че главният ветеринар е предприел всички необходими мерки за предотвратяване на зараза на животните. Според управителят на Зоопарка Росица Златева са извършени няколко процедури, сред които – пръскане на клетките, около клетките и тревните площи срещу кръвосмучещи насекоми – комари, които пренасят болестта. Провеждането на профилактиката се е наложило, защото симптомите на болестта “син език” са се проявили в близки до Айтос села.

“Слава Богу, при нас всичко е наред. Няма случаи на заболели или умрели животни.”, сподели за VoxBurgas Росица Златева, управител на Зоопарк Айтос

Не само, че няма заболели животни, но и има висок ръст на посетители, уточняват от парка. Много хора от Бургас и региона, млади семейства, летуващи по морето и руски граждани предпочитат да отпочинат именно сред животните в Зоопарка

“Това ни радва, защото нашият Зоопарк е малък, но пък защото е единствен в района се стараем да е красив и уютен. Радваме се на добра посещаемост.”, завършва Златева.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега