Политика

Шефът на Фонда за лечение на деца в Чужбина ще бъде сменен

0

Директорът на Фонда за лечение на деца проф. Владимир Пилософ ще напусне поста си на 6 март. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването. 

След като вчера стана ясно, че Пилософ ще бъде освободен от поста си, от ведомството обещаха до края на вчерашния ден да съобщят официално мотивите за уволнението му. 

В същото време самият Пилософ разбра от медиите за решението на министерството. 

От Министерството на здравеопазването съобщиха днес, че директорът на Фонда сам е подал оставка днес след искане на служебния здравен министър Илко Семерджиев.

Самият министър също писа за това във Фейсбук:

 

Официално Пилософ ще бъде освободен от поста на 6 март, като дотогава той ще трябва да предаде поста на новия директор, чието име не се споменава в съобщението. 

Проф. Владимир Пилософ беше назначен на поста през април 2016 г. от бившия здравен министър Петър Москов, след като предишният Павел Александров беше арестуван и обвинен в злоупотреби, които и до днес не са доказани.

През последните месеци членове на Обществения съвет на Фонда алармираха за проблеми в работата на Фонда и подменени решения, заради което се забавя лечението на много болни деца, и напуснаха постовете си във Фонда в знак на протест, а родители поискаха оставката на Пилософ.

От своя страна, Пилософ и Москов отричаха да има проблеми във Фонда и уверяваха, че той работи по-добре с новото ръководство.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега