Бургас, Общество, Топ новини

Заведение на Морска гара изгони клиент с инвалидна количка. Кара го да се качи на 2-ри етаж

0

Бургазлии се оплакаха от изключително грубо отношение към тях в заведението на Морска гара – Jolly Roger.

Теодор Славов сподели във Фейсбук пост, с който обяснява и каква е ситуацията: 

“Днес 29.07 посетихме въпросното заведение с надеждата да хапнем нещо морско. Влязохме в салона, който не беше затворен. С нас беше приятелка в инвалидна количка. Настанихме се и от бара се провикна някакво момиче, все едно беше на футболен мач: Работи само вторият етаж.”, пише Славов в социалната мрежа.

Компанията се е опитала тактично да обясни, че по разбираеми причини няма как да се качи на втория етаж, но от заведението са им отговорили категорично с “не”.

“Нито имаше табела, че не работи, нито имаше причина за това. Явно ни прецениха, че не сме подходящи клиенти. Няма да стъпя повече там.”, споделя разочарованието си клиентът.

В групата “Ресторантите на Бургас” темата предизвика голям дебат, в който повечето от хората изразиха мнение, че след отварянето на заведенията след Ковидкризата, голяма част от тях имат проблем с персонала.

Въпреки това смятаме, че е редно Комисията за защита от дискриминация да се самосезира по случая и да предприеме незабавни действия, защото не е нормално да се унижава човек в инвалидна количка да се качва по стълбище, за да е по-удобно на сервитьорите на което и да е заведение.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега