Бургас, Общество, Топ новини

Затвориха магазини в Бургас издавали касови бележки на китайски

0

Екипи на НАП в Бургас са запечатали три големи магазина заради издаване на касови бележки на китайски език.

Търговските обекти продават предимно китайски стоки, а нарушението е установено от служители на звено „Фискален контрол” на принципа на тайния клиент.

Контролните действия са били едновременни в трите  магазина, като на някои от екипите изобщо не е бил издаден фискален бон. След това инспекторите по приходите са установили и други нарушения, сред които разлики в касовите наличности.

„Не сме се натъквали досега на подобна ситуация. Най-вероятно става дума за софтуер за стоковите наличности. Той е свързан с принтер, от който вместо задължителните фискални бонове, след заплащане от страна на клиента, се издава бележка с надпис на закупената стока на български, а всичко останало по бележката е на китайски език. Интересно е, че магазините разполагат с касови апарати, но рядко ги използват. Като начало търговските обекти ще бъдат запечатани“, коментира началникът на отдел „Оперативни дейности“ на звеното „Фискален контрол“ Бургас Даниел Вълканов.

На обектите ще бъдат извършени и допълнителни проверки с цел установяване на действителния размер на дължимия , но невнесен данък. 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега