LifeStyle

Защо не трябва да прекаляваме с авокадото

0

Авокадото е много широко използван плод. Можете да го срещнете в салата, пица, сандвич, бургер и други. Установено е, че авокадото съдържа редица полезни мазнини, включително омега 3 мастни киселини, витамин К и В5, както и фибри. 

 
Плодът, също както рибата и ядките, помага да се повиши нивото на добрия холестерол в тялото (HDL-C), за който отдавна е установено, че намалява риска от сърдечни заболявания. Но това не е съвсем вярно, показва ново проучване, цитирано от “Индипендънт”.
 
Нови изследвания, проведени в университета в Кеймбридж, установяват, че някои хора имат генетична мутация и високите нива на HDL-C увеличават с 80% риска от коронарна болест на сърцето. 
 
“Това откритие може да доведе до създаване на нови лекарства, които подобряват обработката на HDL-C, за да се предотвратят възможни сърдечни атаки”, коментира д-р Адам Бътъруърт, един от изследователите. 
 
Предполага се, че мутацията засяга един от 1700 души. 
 
“Това е едно от първите изследвания, които показват, че някои хора имат високи нива на “добър” холестерол и по-висок риск от сърдечни заболявания”, допълва той. Специалистите препоръчват уморена консумация на авокадото. 

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега