LifeStyle, Общество

Защо лукът и чесънът трябва да присъстват в диетите

0

Знаете ли, че чесънът и лукът намаляват ефекта от диетата с високо съдържание на мазнини? В продължение на хиляди години хората по света са разпознали и използвали невероятните лечебни ползи на чесъна и лука.

Изследване, проведено в Нанкин, Китай, публикувано в списанието “Хранене и метаболизъм”, установява, че маслата в чесъна и лука имат свойства против затлъстяване, които могат да противодействат на ефектите на диета с високо съдържание на мазнини.

Почитателите на кето диети или високомазнинни диети не приемат почти нищо друго освен животински мазнини. Това, разбира се, влияе не само за намаляването на мазнините в тялото, но и дава странични ефекти. Лукът и чесънът се справят точно с тези отклонения, които съпътстват високо мазнинното хранене.

Ето защо има много причини да добавите повече лук и чесън към храната на семейството си. Не само че добавят приятен вкус към вашата храна, но те могат да помогнат и за компенсиране на последиците от диетата с високо съдържание на мазнини, помагайки на всички в семейството да поддържат здравословно тегло и да предотвратяват заболявания, свързани с теглото, като диабет тип 2 и сърдечни заболявания.

Още през 1500 г. пр. Хр. египтяните предписват чесън, за да лекуват множество заболявания, включително всичко от необичайни разраствания и паразитни инфекции, до общо усещане, че са умствено или физически неспокойни. Дори Хипократ, известен основател на съвременната медицина, го препоръчва за различни заболявания.

Източник: foodpanda


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега