LifeStyle

Защо Amazon плаща на служителите си $5000, за да напуснат

0

Amazon има решение за служители, които вече не искат да работят там – да им плати да напуснат.

Веднъж годишно компанията предлага подобна оферта на сътрудниците си на пълно работно време, за да напуснат компанията. Служителите трябва да имат поне една година трудов стаж.

Но има и друга уловка: Онези, които приемат офертата, никога не могат да работят отново в Amazon.

“Ние искаме хората, работещи в Amazon, да искат да бъдат тук”, каза говорителят на компанията Мелани Етчес пред CNBC Make It. “В дългосрочен план, да работиш някъде, което не искаш, не е здравословно. Нито за служителите, нито за компанията”, коментира тя.

Програмата, наречена Pay to Quit (Заплащане срещу напускане), е създадена първо от онлайн търговеца на дребно на обувки Zappos, който Amazon купи през 2009 година.

 
Amazon твърди, че те всъщност не искат служителите да приемат предложението. Всъщност, имейлът, с който се отправя офертата, е озаглавен “Моля, не приемайте тази оферта”, според основателя и главен изпълнителен директор Джеф Безос.

 
“Целта е да насърчим хората да отделят малко време и да помислят какво наистина искат”, пише Безос в писмо от акционерите на компанията от 2014 г. И според Amazon, малко хора действително приемат.
 
Economic.bg.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега