Бургас, Политика, Топ новини

Заради разследвания срещу Петър Кънев, инсценираха престъпление на журналист?

0

Журналистът Борис Ангелов стана жертва на изключително подла атака. Самият той разказа как мачка, напук на всякакви закони, прокуратурата у нас в свой материал за сайта си 19 минути.

Той е привикан в СДВР, защото срещу него има подаден сигнал

“Ще научите история за съзнателно и вероятно предплатено опозоряване на човек по несъществуващи причини. Утре за всеки могат да измислят нещо – иди докажи, че не си блъснал дете на пешеходна пътека в софийския сумрак, след като първо те обвинява прокуратурата, после подписваш, че повече така няма да правиш. В сряда, 4 август, в 14,25 ч., получих телефонно обаждане по мобилния телефон от служител на СДВР на име Андон Шикренов. Той ми обясни, че трябва да мина през дирекцията, тъй като имало подаден сигнал срещу мен от някой си Кристиян Недев. Обясних му, че такова лице не познавам, както и че има законов ред по призоваване, който той не спазва. Въпреки последното, от уважение към институцията, отидох в СДВР в 10 часа в петък, 6 август и бях приет от инспектор Шикренов. Като повод за привикването ми в СДВР ми беше представена „жалба”, депозирана в СРП с вх. № 25152 от 14.06.2021 г. срещу мен от лицето Кристиян Недев, когото не познавам. Веднага ми направи впечатление, че въпреки че е датирана към 14 юни 2021 г., в жалбата има само нелепото описание на неща, които никога не са се случвали, не е цитирана никаква конкретика. Липсва на първо място дата на „случките”, а е посочено в „началото на месеца”. Ако бяха минали години, това може би би се приело за нормално, но става въпрос за броени дни. Вероятно формулировката е избрана поради съвсем основателното притеснение, че още това би обрекло на провал клеветите срещу мен, в случай, че на дадена измислена изрично спомената дата не съм бил в София или в България. По начина на изписването на числата на датата и по подписа на лицето под „жалбата” личи, че то е напълно неграмотно или полуграмотно и е учудващо как би могло да бъде автор на сравнително прилично написания текст от 3 плътно попълнени страници без грешки – за последното гарантирам като журналист и редактор с 30 г. стаж.”, разказва Ангелов.

Журналистът остава шокиран и от подхвърлената теза от разследващия полицай,  че е възможно въпросната „жалба” да е написана, за да се използва в „жълтите медии”. 

“В тази връзка, не се учудих, когато видях „жалбата”, отпечатана в сайта bgnovini.net във вторник, 10.08.2021 г, включително и като факсимиле от самия документ. При преглед на сайта установих и лично, и моите адвокати, че статията няма автор, нито в сайта е посочен главен или отговорен редактор, липсват данни за собственика на медията, както и каквито и да било координати за връзка или идентификация на лицата, даващи трибуна на клеветнически твърдения. Изключителна загадка е как жалбата от твърдeния “потърпевш” като поверителен документ от преписката е „изтекъл” към сайта – как и до кого е пратен, кой конкретно го е получил и го е публикувал и т.н.”, пише Ангелов.

Журналистът подава сигнал и ГДБОП сваля сайта за фалшиви новини (четете повече тук), където правят впечатление 4-5 истински новини – отразяване на предизборната кампания на Корнелия Нинова и водача на листата на БСП в Бургаска област тогава и за предстоящите на 14 ноември избори Петър Кънев – обект на сериозни разследвания на Ангелов и целия екип на 19 минути. 

Припомняме, че след тяхно разследване стана ясно, че само за последния месец на управление на ГЕРБ, Кънев е получил над 14 милиона лева по обществени поръчки.

Това повдига въпросът дали цялата тази инсценировка не е планирана и координирана атака на червения олигарх Кънев срещу Ангелов и журналистите от 19 минути. След въвеждането на абсолютно ненужните екостикери, олигархът има доста сериозен допълнителен ресурс от около 300 млн. лева. 

Отново Ангелов и екипът му бяха в основата на разследването за имотните афери на Кънев (четете повече тук). В него те описаха как Петър Кънев, по подобие на Цветан Цветанов, е закупувал имоти на изключително занижена цена – над 350 кв. къща за 40 хиляди лева и апартамент от 115 кв. за 14 хиляди лева.

Екипът на VoxBurgas, който също е един от малкото острови, където може да прочетете за скандалите около червения олигарх Кънев, застава зад колегите ни от 19 минути! Призоваваме и цялата журналистическа гилдия, която въпреки редовните спонсорствата на Кънев, да се изправи и да се противопостави на подобни инсинуации. Иначе може да прочетат и за себе си, че са блъснали дете в новия сайт за фалшиви новини на Кънев – TVNOVINI.BG (който е копирано съдържание на bgnovini.net). 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега