Общество

Заявления за детегледачи вече се подават и електронно

0

Заявленията по проект „Родители в заетост” вече могат да бъдат подавани от днес, 06.10.2017 г., и по електронен път (сканирани с подпис или електронно подписани) на електронен адрес, създаден за целите на проекта. 

 
Тази възможност ще имат родителите, които искат да осигурят детегледач за детето си и да се върнат на работа, за да продължат професионалната си кариера или да намерят подходящо работно място. Проектът „Родители в заетост” е съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. 

 
Само родители на деца от 0 до 5-годишна възраст, които не са записани в детски заведения, имат право да подават заявления, напомнят от Агенцията по заетостта. Родителските лица, които засега не са включени в заетост, трябва да започнат работа при работодател или самоосигуряващо се лице в срок до четири месеца от получаване на услугата за детегледач. Възможността детето да бъде гледано от избран човек по проекта е за срок от 18 месеца.
 
Заявления се приемат както на хартиен носител, подадени лично във всички бюра по труда в страната, така и на електронен адрес: roditeli-v-zaetost@az.government.bg (сканирани с подпис или електронно подписани) най-късно до 17:00 ч. на 31.10.2017 г.

Еconomic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега