Общество

Започват проверки на язовирите

0

Язовирите в цялата страна ще бъдат подложени на интензивни проверки. Това е разпоредил министърът на икономиката Емил Караниколов след среща с ръководството на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН). Там са били набелязани мерки, свързани с надзора на язовирните стени и техните съоръжения. Приоритет при контрола ще бъдат язовири, за които вече са давани предписания.

По време на срещата са били обсъдени и предстоящи нормативни промени, които да доведат до ясна и конкретна регламентация на контролните правомощия на държавната агенция. С измененията ще се цели персонализиране на отговорността за поддръжката на съоръженията и тяхната безопасна експлоатация. Освен това се очаква да бъде направена категоризация на язовирите в зависимост от обема и височината на стената. Първите работни предложения за нормативни промени ще бъдат готови до края на месец май.

Приоритет в работата на министерството и на държавната агенция ще бъде осигуряване и гарантиране на безопасната експлоатация на язовирите чрез засилен контрол с цел недопускане на риск за живота и здравето на хората и стопанските субекти

Източник: Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега