Бургас, Политика, Топ новини

Започват проверки на автомобилите превозващи дървесина

0

В област Бургас започват съвместни проверки от екипи на автомобилна администрация, областно пътно управление, полиция, жандармерия, гранична полиция, имащи за цел да установят претоварват ли се автомобилите осъществяващи превоза на дървесина в района. Това стана ясно по време на среща инициирана от областния управител Вълчо Чолаков по сигнал на кмета на Малко Търново, че претоварени камиони нарушават целостта на пътищата в Странджа.

На разположение на проверяващите са две мобилни лаборатории, с които може на място да се тегли тежестта на натоварените автомобили. Ако проверките констатират нередности, за нарушителите ще има санкции. Като част от превантивните мерки за защита на пътната инфраструктура ще се работи и в насока изграждане на регламентирани площадки, на които да се извършва претоварването.

Проверки ще има по целия път на дървесината- от отсичане на дървото до транспортирането й до пункт за износ. Първото ниво ще е контрол от страна на горските служители за това, колко точно кубици се товарят в зависимост от различния дървен материал. Второто ще е от страна на пътните агенции и третото ще е в крайната точка, където отива дървения материал.

Целта да предстоящите действия е да се създадат точни и ясни правила, които да отговарят на очакванията на обществото и в същото време да не нарушават правата на бизнеса.

“Инициирах тази среща, за да набележим конкретни действия и срокове, както и да изградим добра координация между всички институции, имащи отношение по темата. След като има сигнал за проблем той трябва да бъде проверен и при констатиране да бъде решен с ресурса на всички отговорни, а не отговорността да се прехвърля.”, каза Областният управител Вълчо Чолаков.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега