Бургас, Общество

Започва строежът на нова детска градина в с. Маринка

0

60 деца ще приеме новата детска градина в с. Маринка. Модерната и функционална сграда ще бъде готова догодина. Кметът Димитър Николов и деца от селото дадоха днес символичен старт на строежа на детското заведение.

“Изграждането на детска градина  и  храм  са начинания, които ни изпълват с добри чувства. Пожелавам от сърце групите  в “Пролетна дъга” да се увеличават, децата да растат здрави, щастливи, амбицирани и жадни за знания и творчески изяви”. С тези думи кметът Николов се обърна към жителите на селото. Той подари икона на закрилницата на селото св. Марина, която ще бъде поставена в новата сграда.

димитър николов първа копка

Представители на бургаското духовенство отслужиха тържествен водосвет.

“Това е знаменателно събитие за нашето село и съм сигурен, че ще спомогне за неговото развитие”, заяви  кметът на с. Маринка Лъчезар Колев, преди да разбие бутилка с шампанско в строителната техника.

Той обясни, че досега в с. Маринка не е имало отделна сграда за детска градина. Детските групи са се помещавали в сградата на местното училище, а преди това в частен дом.

Богатата програма от събития, посветени на празника на с. Маринка,  ще продължи и днес. Предвидени са народни борби, футболен турнир, представяне на самодейните състави от селото и голям празничен концерт, който ще започне в 20.00 часа.

Празнична програма  на  с. Маринка  за  18 юли

10.00  часа  Записване за участие в народните  борби

10.30 часа    Старт на народните борби

13.30 часа    Награждаване на победителите

17.00 часа    Начало на футболен турнир

18.30 часа    Награждаване на победителите

19.00 часа    Концерт на самодейни състави

20.00 часа    Празничен концерт.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега