Бургас, Общество

Започна поетапно отстраняване на пораженията по улиците, нанесени от снега

0

Отстраняването на пораженията по улиците, нанесени от обилния снеговалеж, започна. Още в неделя Община Бургас създаде необходимата организация за стартиране на ремонтните дейности. Експерти от администрацията и представители на поддържащите фирми направиха пълен обход на пътната мрежа и описаха нанесените щети.

В момента на повечето места се извършва временно запълване на дупките със студена смес. Пристъпването към трайни ремонти и полагането на топъл асфалт в момента е невъзможно заради валежите и предприемането на такава стъпка би довело до по-големи разходи. Затова полагането на асфалт ще стане след подобряване на климатичните условия.

Приоритетно екипите на пътноподдържащите фирми ще работят в най-критичните зони. Сред тях е път 1-6, който е част от републиканската мрежа и рехабилитацията му ще се извърши от АПИ.

Сериозни поражения има нанесени по бул. “Демокрация”, в участъка от Морската градина до пресечката с ул. “К. Фотинов”. Там асфалтът ще бъде фрезован и ще се положи нова настилка.

Сериозни щети в следствие на снеготопенето има и по бул. “Захари Стоянов”, от Пътен възел “Юг” към комплекс “Меден рудник”. Силно засегнат е и бул. “Иван Вазов”. Ремонтни дейности ще се извършат на ул. “Цар Симеон” и в участъците Пътен възел “Запад” – “Долно Езерово” и “Долно Езерово” – “Братово”.

Мащабен и интензивен ремонт ще бъде извършен на ул. “Струга”. Рехабилитацията на трасето ще продължи от 20 март – 10 април. За обезпечаването на работата ще бъде въведена временна организация на движението.

Към този момент е установено, че ремонтираните наскоро улици са в добро състояние. През март и април предстои интензивно обновяване и на пътната маркировка. По нареждане на кмета Димитър Николов ще бъдат подобрени мерките за безопасност на пешеходните пътеки по възловите кръстовища в града. Предвижда се тези места да бъде монтирано осветление, чиято функция ще е да намали риска от инциденти.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега