Общество

Започна новия период за кандидатстване за стажове в ЕП

0

Ако искате да натрупате професионален опит по въпроси, свързани с европейската интеграция, или сте любопитни как изглежда една международна институция отвътре, стажът в Европейския парламент би могъл да бъде привлекателна възможност. От 15 август започна нов период на кандидатстване. Представяме Ви информация за различните видове стажове и за начина, по който може да заявите интерес.

Всяка година Парламентът организира платени и неплатени стажове, които предоставят на млади хора възможности да се запознаят с дейността му.

Стажовете са насочени към завършилите висше образование и към студенти. Съществуват както общи стажове, така и специализирани – по журналистика и писмени преводи.

Програмите „Робер Шуман“ са платени и отворени за всички висшисти. Те се организират два пъти годишно, от март и октомври, и продължават по пет месеца. От 15 август можете да кандидатствате за стаж с начало през март 2016 г.

Как да кандидатствате

Можете да намерите подробна информация за видовете стажове и процеса на кандидатстване на специалната страница на ЕП.

За да заявите интерес за стажовете, започващи през март 2016 г., попълнете онлайн формуляра и го изпратете не по-късно от 15 октомври полунощ.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега