Култура, Топ новини

Започна Международният филмов фестивал в Бургас

0

С вълнуващи емоции започна шестото издание на Международен филмов фестивал Бургас. Откриването събра гости и зрители на терасата на КЦ „Морското казино”, а старт на филмовата програма даде лентата “ALL IN” на белгийския режисьор Волкан Уче. 

„Много ми е приятно да съм тук, защото това е едно от най-ценните събития в летния ни календар. Бургас обича събития, които не се страхуват от развитие. Нямам никакво съмнение, че публиката ще преживее незабравими емоции”, сподели по време на официалното откриване зам.-кметът по “Култура,туризъм и спорт” Диана Саватева.

Програмата продължи с премиерната прожекция на българското заглавие “Божоле”. Филмът разказва за това как една обява в интернет сайт за запознанства, пусната от скука, може да преобърне изцяло живота на истински плейбой. На прожекцията зрителите се срещнаха и с част от екипа на продукцията – Ирена Даскалова,  Росен Даскалов, Дарин Ангелов, Диана Димитрова, Мария Каракушева. 

Наред с началото на фестивала стартира тур, който ще въвежда феновете на седмото изкуство в потайностите на бургаските кино маршрути. Инициативата е организирана специално за тазгодишното издание на Международен филмов фестивал Бургас, а желаещите ще могат да се включат всеки ден от 18 ч.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега