Бизнес

Започна кандидатстването в рекламната академия Saatchi Circle FARA

0

За пета поредна година и трета съвместно с най-големия български рекламен фестивал ФАРА рекламната агенция Saatchi&Saatchi България организира тридневна рекламна академия за млади таланти Saatchi Circle FARA.

Целта на инициативата е да даде практически познания на участниците, запознавайки ги с основните понятия в рекламния бранш, генерирането и развиването на идеи. Те ще работят по реални брифове, учейки се от ментори и специалисти от комуникационната сфера. Финалистите в академията ще представят рекламните си решения и проекти пред професионалното жури на творческия конкурс ФАРА, който ще се проведе от 15 до 17 юни в Пловдив.

Как да се включиш

Желаещите да се включат в третото издание на Saatchi Circle FARA трябва да попълнят формата за кандидатстване на сайта на събитието не по-късно от 7 май, като изрично посочат някоя от трите различни длъжности, през чийто професионален поглед ще представят решения на поставената задача. Това са копирайтър, дизайнер и creative solutionist. Брифът, на базата на който трябва да разработят рекламно решение, е свързан с голямото количество хора в България, които пишат на латиница. Затова и заглавието на заданието е “Българите и кирилицата”, а целта – в навечерието на 24 май българите да използват кирилицата, когато пишат на родния си език. Рекламните решения могат да бъдат представени под формата на кампания, сценарии за телевизионен клип, радиоспот, Facebook комуникация и др.

Какво следва

Подборът на участниците, които ще се включат в тридневната академия, ще се извърши на два етапа. Първоначално от агенцията Saatchi&Saatchi на вътрешно ниво ще изберат най-добрите решения сред подадените заявки. На втория етап ще се проведат интервюта с избраните участници, като накрая ще бъдат сформирани три екипа, съставени от по трима членове – по един от всяка длъжност. За първа година менторите на всеки от екипите ще бъдат специалисти от различни български агенции. Това са Петя Савова, Creative leader в Saatchi&Saatchi, Николай Ванчев, творчески директор в Publicis Sofia, и Павлина Бонева, Head of Art в The Smarts. От организаторите на инициативата коментират пред “Капитал”, че участниците в Saatchi Circle FARA ще имат възможност директно да влязат в рекламния бранш. “Много от хората, които минават през академията, имат реални предложения за стажантска програма или директно за работа след фестивала. Миналата година от 9 участници 7 са започнали работа в бранша.”

По време на академията през юни екипите отново ще работят по реален бриф, зададен от Saatchi&Saatchi и свързан с бранда на Jacobs, които са и партньори на събитието. Първият ден от обучението ще бъде посветен на придобиването на теоретични познания, а следващите два дни участниците ще работят по създаването на собствените си проекти, които ще представят пред рекламодатели и агенции в края на събитието.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега