Бургас, Общество

Запиши се в “Журналисти в училище”

0

От днес ученици от горен курс на обучение от цялата страна могат да поканят журналист в училище. Инициативата е част от дейността на Фонд „Валя Крушкина“, при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и се реализира за четвърта поредна година.

„Журналисти в училище“ е среща, на която учениците питат, а журналистите отговарят. Среща, която дава възможност на подрастващите да научат повече за журналистическата професия у нас, да зададат своите „неудобни въпроси“ и да разберат как да оценяват похватите и влиянието на медийните послания.

Инициативата има за цел да повиши медийната грамотност на учениците, да стимулира сформирането на гражданска позиция у тях и да представи журналистиката като защитаваща правата и интересите на хората.

Поканете журналист в училище като изпратите попълнената форма от тук на електронен адрес: konkurs@wcif-bg.org в срок до 13 март 2017 г. Всички необходими документи за участие ще откриете тук.

Училищата, които ще бъдат включени в инициативата ще бъдат избрани на конкурсен принцип по следните критерии: мотивация за участие в инициативата; проявен интерес от страна на учениците; предварително планиране на инициативата, съобразено с периода: 20 март 2017 г. – 20 юни 2017 г. В рамките на една седмица, след приключване на крайния срок за кандидатстване, екип на ФРГИ ще се свърже с одобрените кандидати.

Източник: Offnews.bg

 

 

 

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега