Бургас, Общество, Топ новини

Зам.-кметът Стойчев: Бургас има амбиция да стане „Зелен град”

0

“След като Бургас три пъти спечели приза “Най-добрият град за живеене в България”, сега имаме амбицията да бъдем обявени и за”Зелен град”. Това заяви зам.-кметът Красимир Стойчев, след като откри “Холандски ден на Зеления град в Бургас”.

Инициативата е на Посолството на Нидерлания у нас и се проведе под патронажа на Негово превъзходителство Том ван Оорсхот, посланик на Ниската земя у нас.

Форумът стартира с церемония по награждаването на участниците в конкурса “Зелен Бургас”. Първо място при конкуренция от 30 участници спечели Христина Ковачева и нейният екип, които ще пътуват като награда до Холандия.
Конкурсът “Зелен Бургас” 2014 е организиран от Посолството на Холандия и Съюза на урбанистите в България, с цел да се генерира концепции и идеи за устойчиво развитие на Южен Бургас.

Кандидатите имаха на разположение един месец, за да предложат идеите си и да се преборят за голямата награда. Те са студенти от специалностите “Урбанизъм”, “Архитектура” и “Ландшафтна архитектура”.
“Надявам се всички хубави идеи, които са представени в конкурса и са стигнали до финала, да бъдат заложени в новата визия на модерен Бургас”, заяви още зам.-кметът Красимир Стойчев.

По-късно той взе участие и в бизнес семинар “Устойчиви холандски бизнес практики”, организиран отново от Посолството на Нидерландия, съвместно с  БТТП.

По време на форума зам.-кметът по бюджет и финанси акцентира на добрите практики, които сме взаимствали от Холандия през последните години.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега