Общество

Заловиха 575 мигранти и бежанци в опит да преминат границата ни

0

Зачестяват опитите за мигрантски пробив от Турция към България и Гърция. Стотици бежанци

са се опитали да преминат в ЕС за последните дни, съобщава dir.bg. Турските власти в района на Одрин са заловили късно вчера група от 575 мигранти и бежанци, които се подготвяли да преминат нелегално у нас и в Гърция. По данни на Дирекцията по сигурността в Одрин бежанците се укривали в околностите на селищата Орхание, Сарайакпънар, Боснакьой в близост до турско-българската граница и Узункьопрю, Ипсала и Мерич край границата с Гърция.

Пограничните власти предприели операция по залавянето им. Установено е, че са от различни страни – Мароко, Пакистан, Мианма, Афганистан, Египет и Сирия. След като е снета самоличността им, заловените мигранти и бежанци са предадени на Дирекцията по миграционните дейности в Одрин. Преди няколко дни – на 6 ноември, турските сили за сигурност задържаха 71 мигранти в окръг Одрин при опити да преминат нелегално в България и Гърция. Мигрантите са били открити в селата Орхание, Йеникадън, Босна и Сараякпънар. Задържаните са граждани на Афганистан, Сирия, Палестина и Египет.
На 1 ноември турските гранични власти заловиха група от 149 мигранти и бегълци при опит да преминат нелегално в България и Гърция. Разделени на групи, бежанците се укривали в околностите, за да преминат нелегално на българска и гръцка територия. Те били от различни страни – Афганистан, Пакистан, Бангладеш, Алжир, Ирак, Тунис и Сирия. Имало и палестинци. След като приключила проверката за установяване на самоличността им, жандармерията ги предала на Дирекцията по миграция в град Одрин, за да бъдат върнати обратно.

Охраната на границата в района е поверена на 54-та механизирана сухопътна бригада на турската жандармерия.На среща в Брюксел вчера между българското правителство и Европейската комисия бе подчертано, че България е сигурна външна граница на ЕС.

 
 
 
 
 
Източник standartnews.com

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега