Бургас, Политика, Топ новини

Атанас Зафиров: Правителството е вредно за страната

0

„Срещата ни с лидера на ВМРО Красимир Каракачанов беше в контекста на заявеното намерение- БСП и лично на председателя й Корнелия Нинова, когато става въпрос за теми, засягащи бъдещето на страната, да се включва активно и да има позиция- по  национална сигурност, демографска катастрофа, здравеопазване, образование“. Това заяви пред БНР Атанас Зафиров, член на ИБ на НС на БСП.  По думите му това са теми, които надскачат мандатното мислене, изискват продължителна политика и няма как БСП да бъде встрани от тези процеси.

Зафиров подчерта, че на вчерашната среща са коментирани  въпроси от националната сигурност. Той обясни, че си били обсъдени инвестиционните проекти за превъоръжаване на Българската армия.  „Беше ни представен един изцяло нов план на действие, доста по-различен от приетото до момента от НС. Той почти напълно повтаря предложеното от БСП през последните години- разтваряне на портфолиото от доставчици и разсрочване на плащанията“, поясни социалистът.

Зафиров допълни, че друга тема е била въпросът за вероизповеданията. „Има внесен вече такъв законопроект, подписан и от нас.  В него има една важна клауза, която трябва да бъде реализирана – забраната на трети държави да финансират вероизповеданията у вас. Оказва се обаче, че този закон не е съгласуван в управляващата коалиция. Вчера ни беше представен нов закон на г-н Каракачанов“, обясни той. След като се запознае с него, БСП ще вземе отношение и по новия законопроект.

Зафиров бе категоричен, че по време на срещата БСП е продължила да настоява за оставка на кабинета: “Правителството е вредно за страната. Това не променя нашата национално отговорна позиция по въпроси, засягащи  бъдещето на страната ни.“


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега