Бургас, Политика, Топ новини

Атанас Зафиров: Поискал ли е Борисов от Ердоган да пуска бежанци към България

0

От трибуната на Народното събрание депутатът Атанас Зафиров попита дали Бойко Борисов не е поискал от Реджеп Ердоган да пусне бежанска вълна към България.

Това се случи по време на изслушването на вътрешния министър в служебния кабинет Бойко Рашков днес в Парламента.

“Въпросната бежанската вълна е започнала в началото на месец юли. Задавам си въпроса какво предизвиква тази вълна? Изтеглянето на контингента в Афганистан е логично обяснение, но такъв засилен мигрантски натиск би трябвало да е в Турция, а не в България. Така става ясно, че може би причината е в отслабения контрол от турска страна.”, категоричен е Зафиров.

“На 3-ти юни, началото на вълната, според г-н Гаджев (депутат от ГЕРБ-СДС), бившият премиер Бойко Борисов направи изненадващо посещение в Турция и се срещна с турския президент Ердоган. Каква беше причината за посещението, каква се говори на тази среща не стана ясно. И остава съвсем логичният въпрос, г-н министър, дали пък г-н Борисов не е помолил своя приятел да бъде пуснат контролиран поток мигранти, за да бъде компрометиран служебния кабинет. Аз нямам никакво друго логично обяснение за съвпаденията и за тази вълна. Смятам, че МВР трябва да потърси отговор на този въпрос.”, каза бургазлията Зафиров, който е депутат от БСП в Сливен.

Служебният министър Бойко Рашков обясни, че не е подготвен да отговори на този въпрос, но такова нещо би било равнозначно на национално предателство и който предизвика и причини подобно нещо на нашата страна трябва да отиде на съд.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега