Бургас, Политика, Топ новини

Зафиров към Павлова: МРРБ не може да защити интересите на българските граждани

0

Народният представител от БСП Лява България Атанас Зафиров пита министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова защо Турция ограничава участието на български общини по изпълнението на проекти по програма “Интеррег за трансгранично сътрудничество България-Турция 2014-2020”.

Той обясни, че програмата е с бюджет от над 29 млн. евро. и е одобрена от ЕК през юли 2015 г. По думите му допустими бенефициенти по нея са институции и организации от три български области – Бургас, Ямбол и Хасково.

„Въвеждането на подобни ограничения представлява груб опит за вмешателство на турската държава във вътрешните работи на Република България и в частност на свободата на местно самоуправление”, категоричен бе депутатът от левицата.

Зафиров попита и сезирано ли е Министерство на външните работи на Р. България да предприеме действия за премахване на тези ограничения, а също и ЕК и каква е нейната позиция.

Социалистът бе категоричен, че правителството на Борисов не в състояние да защити законните интереси на българските общини и е склонно да приема безропотно прищявките на един режим, който все повече международни анализатори квалифицират като диктаторски.

„Ясно е че общините, включително и тези управлявани от ГЕРБ, не могат да разчитат във ваше лице на подкрепа и съдействие, което да ви припомня, е основната функция на ръководеното от вас министерство”, обърна се Зафиров към министър Павлова.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега