Бургас, Политика, Топ новини

Зафиров и Калфин варианти да сменят Кънев като водач на листата на БСП в Бургас

0

Голямата лява коалиция тепърва ще разпределя водаческите места, но отсега се знае, че упорито се обсъжда възможността в Бургас да бъде изпратен нов водач. След няколко поредни мандата като депутат от Бургас Петър Кънев може и да се прости с депутатското си място си или поне с такова от 2-ри МИР. 

Причините са много, но най-вече избухналите скандали около бизнеса на Кънев, който е получавал стотици милиони от управлението на ГЕРБ. Лично Бойко Борисов в свое интервю преди седмица говори за обществената поръчка на Кънев за печатане на бюлетини. Отделно в момента избухва и друга мина – екостикерите. Редица политици и граждански движения вече застанаха срещу идеята за въвеждането им, която ще облагодетелства единствено и само фирмата на Кънев – отново спечелила обществената поръчка за десетки милиони (като единствен кандидат в поръчката), но ще ощети стотици хиляди български семейства.

След всичко това Корнелия Нинова се опитвала да свали напрежението сред червените редици, които вече очевидно се бунтували срещу общия бизнес на депутата им с ГЕРБ, затова обмисляла да върне от Сливен в Бургас един от най-близките си – бургазлията Атанас Зафиров. 

Зафиров се доказа като едно от най-големите остриета на столетницата, има подкрепата на редовите социалисти в Бургас и би могъл да е добър вариант за водач на листата. Припомняме, че Зафиров вече е бил депутат от Бургас. Разривът между него и бившия областен председател Николай Тишев обаче го остави извън Парламента.

Друго интересно име, което се върти в левите среди е за бившия евродепутат, вицепремиер и кандидат за президент на БСП – Ивайло Калфин. Днес официално АБВ влезе в коалицията “БСП за България” и ще имат свои представители в листите. Като много разпознаваемо лице има очаквания Калфин да върне загубените два мандата в Бургаска област. На последните избори БСП се срина от четири на два мандата именно заради вътрешни скандали и отлив на симпатизанти. 

Наши източници твърдят, че Калфин би бил консенсусна кандидатура за цялата лява общност в региона. 

Повече яснота около участниците в листата на БСП ще има в следващите дни, но е сигурно, че се мисли за промени, които да поправят щетите от последните избори. 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега