Бургас, Общество

Зaбравяме за течовете след дъжд с Програмата за саниране

0

Течовете от тавана при дъжд са един от най-разпространените проблеми в панелните блокове. Причината за тях е остарялата хидроизолация, която не е в състояние да спре проникването на вода в междинния таван на сградата, а оттам в апартаментите на последния етаж.
Възстановяването на хидроизолацията на покрива на панелен блок изисква немалко средства. Това е основната причина съсобствениците в сградата да отлагат ремонта във времето. Алтернатива за решаването на проблема с течовете от покрива е Програмата за безплатно саниране на многофамилните сгради. В нея, освен смяна на дограма, саниране и укрепване на конструкциите, е предвиден и ремонт на покрива. При техническото обследване на сградата екип от инженери ще прецени какви мерки трябва да се вземат за възстановяването на хидроизолацията. То ще се поеме от Програмата и собствениците на жилища няма да плащат за нейното обновяване.
Ремонт на асансьорите и подмяна на вертикалните ВиК тръби са другите възможности, които дава Програмата за енергийна ефективност.
Безспорните ползи от санирането на панелните блокове са, че ще се намалят разходите за енергия, ще бъде подсилена конструкцията на сградата и ще се подновят инсталациите в общите части.
Собствениците на жилища в блоковете, които ще бъдат санирани по Програмата за енергийна ефективност, ще спестят 20 000 лева за издаването на технически паспорт.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега