LifeStyle, Бизнес

За японците българското кисело мляко е символ на дълголетие

0

Всяка сутрин повече от половината японски домакинства закусват българско кисело мляко. Това показва проучване на японската компания “Мейджи корпорейшън”, представено на среща на министъра на икономиката Божидар Лукарски с президента на компанията Кадзуо Кавамура, който е на посещение у нас с делегация от фирмата.

От 1972 г. досега “Мейджи” произвежда българско кисело мляко по лиценз на българското държавно дружество “Ел Би Булгарикум”. В момента в Япония продуктът българско кисело мляко на “Мейджи България” е по-известен като бранд от “Кока-Кола” и “Данон”, а 57,5 на сто от японците асоциират България с киселото мляко, сочи още проучването.

“Ще направим всичко възможно, за да продължи доброто сътрудничество между нашите две компании”, увери на срещата министър Лукарски, който е принципал на “Ел Би Булгарикум”.

Кавамура благодари за изключителното партньорство, което среща от страна на българското правителство и изрази надежда, че съвместната дейност с “Ел Би Булгарикум” ще се разширява.

Той посочи, че от 2013 г. “Мейджи” произвежда българско кисело мляко и за пазарите в Китай, Тайланд и Сингапур. Той сподели, че среща проблеми със спазването на лицензионните права в някои от тези държави.

Министър Лукарски го увери, че от своя страна ще отстоява спазването на тези права. Кавамура посочи, че българското кисело мляко е съкровище, актив, който трябва да се защитава и разширява като стойност. За японците то е символ на дълголетие и здравословен живот.

Последният лицензионен договор на “Мейджи” с Ел Би Булгарикум” е със срок до 2020 г. По силата на споразумението японската компания получава правото да ползва името “България”, срещу което страната ни получава лицензионно възнаграждение в зависимост от произведената продукция.

източник: novanews.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега