Бургас, Общество

За поредна година в Бургас ще се проведе изложението “Българската Баба Марта”

0

За поредна година в Бургас ще се проведе изложението за ръчно изработени мартеници “Българската Баба Марта”. Събитието ще се състои от 24 февруари до 1 март в Дома на Нефтохимика. Официалното откриване на базара ще бъде в неделя ( 24-ти февруари) от 11:00 часа с церемония по стар български обичай.

В изложението участват творци от цяла България. Всяка мартеница е ръчно изработена от естествени материали и както твърдят майсторите в нея е вплетена много любов.

„Българската традиция присъства във всяко едно от творенията, които ще имате възможност да видите. Ще се докоснете от традиционната българска шевица до морския дух на региона.”, издават в аванс организаторите Красимира Краева и Милена Христова.

Те подчертават, че мартеницата е много повече от сплетени бял и червен конец. Тя е талисман, в който всеки творец е представил собственото си виждане за здраве и просперитет.

На изложението всеки присъстващ ще има възможност да се включи в работилница, където сам ще може да създаде мартеница, с която да се окичи или да зарадва близък.

Специален гост на базара ще бъде самата Баба Марта, която ще връзва мартеници на всички присъстващи.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега