Култура, Общество, Топ новини

За първи път: Македония ще вземе от България Благодатния огън

0

За първи път Македония ще вземе от България Великденския Благодатен огън. Православната ни църква не е официално известена, но няма повод да откаже, заявиха за bTV от Светия Синод.

За 13-и път български духовници ще отидат в Ерусалим, откъдето ще донесат Благодатния огън. Делегацията ще бъде водена от Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний. Представителите на православните църкви първо ще се съберат в Ерусалимската патриаршия.

„И заедно с Ерусалимския патриарх в уреченото време се отправят към храма на Възкресението и влизайки в Светия олтар на православния храм, който се намира там, изчакват с молитва слизането на Благодатния огън”, обясни митрополит Антоний.

Ерусалимският патриарх влиза в Светия олтар, за да вземе нетварния Благодатен огън. После го раздава първо на официалните делегации, дошли от цял свят.

Делегацията заминава за Ерусалим на 7 април сутринта с малкия правителствен „Фалкон”. Взимането на Благодатния огън за първи път ще бъде излъчвано директно във „Фейсбук” на страницата на Българската православна църква.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега