Политика, Топ новини

ГЕРБ издигна за президент и майка на нацията Цецка Цачева

0

Цецка Цачева е кандидатът на ГЕРБ за президент, обяви премиерът Бойко Борисов.

“Не виждам кой е по-подготвен”, заяви Борисов. „Много бащи в тази държава. Крайно време е да имаме и една майка, която да се погрижи майчински за народа”, заяви Борисов.

Номинацията беше обявена в НДК, където днес се събраха ръководството на партията, министри,  депутати, общински съветници, председседателите на областни структури на партията.

Избирателите чуха името на претендента след дълго отлагане във времето и само  часове преди крайния срок за регистриране на кандидати – 4 октомври.

Още в петък Цветан Цветанов, който оглавява предизборния щаб на партията обяви, че претендентът на ГЕРБ ще е сред имената на председателя на парламента Цецка Цачева, столичния кмет Йорданка Фандъкова, вицепремиера Томислав Дончев и кмета на Бургас Димитър Николов.

Който и да е кандидат,ът нашите опоненти трябва сериозно да се притесняват, защото и четиримата са родени победители”, заяви Цвета Караянчева.

Борисов намекна, че номинацията на управлявалащата партия няма да е нито Йорданка Фандъкова, нито Димитър Николов.

Поемали сме ангажименти пред обществото, агитирали сме хората да изберат кмет, да изберат депутат. Когато извадиш една такава фигура, създаваш вакуум”, заяви Борисов.

Той бе категоричен, че членовете на неговата партия са “честни и почтени” и искрено съжалява, че в предстоящата кандидат-президентска кампания нямат такъв опонент.

Толерантността, за съжаление, не е водеща в българския политически живот, но ГЕРБ успя да въведе такава”, коментира от своя страна председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той бе категоричен, че в кампанията за президентския вот партията няма да залага на популизма и компроматите, но „трябва да бъдем готови опонентите ни да направят точно това, защото те нямат идеи”.

Кандидат-президентската ни двойка е екип, който се е доказал, може да отстоява собствена позиция и ще работи в интерес на гражданите”, каза още Цветанов.

Минути по-късно министър-председателят заговори за разглеждането на отделните кандидати.

Те бяха доста, включително и аз. За мен може би е по-добре да стана президент, защото работата в изпълнителната власт всеки ден руши авторитета ми. Ако исках политическо дълголетие, това беше моментът  да се кандидатирам”, каза още Борисов.

Той бе категоричен, че столичният кмет Йорданка Фандъкова би спечелила вота от раз и “страхът от нея е голям”.

Но с нея поехме ангажимент към софиянци и тя ми е по-важна в столицата”, категоричен бе премиерът.

За Томислав Дончев Борисов каза, че е много харесван от хората в център дясно.

Това ми е най-лесният човек за работа. Той разбира от половин дума. Тежко ще се отрази на управлението, на еврофондовете, на енергетиката, ако се лишим от него. По-важен ми е като мой заместник и за държавата ще е по-ценен на сегашния си пост”, заяви Борисов.

За кмета на Бургас Димитър Николов министър-председателят каза, че той също ще бъде много по-полезен, ако изпълнява настоящите си функции.

За председателя на Народното събрание Цецка Цачева Борисов бе категоричен, че тя е най-подходящият кандидат за президентския пост, защото е напълно подготвена.

Минута по-късно Борисов обяви, че ГЕРБ номинира вицеадмирал Пламен Манушев за вицепрезидент.

Получаваме укори от месеци, че нямаме кандидат. Това е така, защото за разлика от някои, които правят предизборна кампания от 2015 г. насам, ние работим. В крайна сметка който, каквото иска, ще си го получи”, коментира Томислав Дончев.

Йорданка Фандъкова определи Цецка Цачева като “балансиран човек, със здрава ръка” и заяви, че напълно ще подкрепя кампанията й. Същото обещание даде и градоначалникът на Бургас Димитър Николов.

ГЕРБ върна кораба „България” в правилния курс. Смятам, че тази номинация е награда за работата ми в армията и парламента. С г-жа Цачева се ангажираме да изградим една силна администрация, която да работи за българските граждани. Ще защитаваме националния ни интерес! Ще работим за мирна и просперираща България!”, коментира Манушев.

Приятели и колеги, лагодаря за доверието! Но бързам да кажа, че нямам илюзии, защото доверие се дава от приятели и съмишленици, но то трябва да се защитава и отстоява”. Това бяха първите думи на Цецка Цачева след обявяването на кандидатурата й.

Тя коментира, че е „заредена с политическата енергия на ГЕРБ за стабилност и сигурност и това ми дава сила да поискам доверието на всички граждани”.

Защото президентът олицетворява единството на нацията. Тръгвам на състезание, в което ще победят избраните от българския народ. Ще дам всичко от себе си, а от другите ще взема най-доброто”, каза още Цачева.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега