LifeStyle, Бургас, Общество

Водна терапия за деца

0

С плуване лекуват бебета с двигателни проблеми във Варна. Терапията дава бързи резултати при деца във всички възрасти, като при най-малките ефектът е видим до дни, категорични са специалистите. Услугата е безплатна за родителите и се поема от здравното министерство.

Бианка е доведена тук преди три месеца, почти напълно обездвижена. Днес вече сама се обръща по коремче. Родена е с хидроцефалия и първите месеци от живота й са били много трудни.

„Хидротерапията много помага мускулният тонус да се нормализира”, обяснява кинезитерапевтът Антоанета Димитрова пред Нова телевизия.

С проблем е доведен и 10-годишният Алекс от Русе, който след тримесечна кома, започнал хидротерапията в много тежко състояние. А сега Алекс върви сам все по-уверено.

От терапията може да се възползва всеки родител на дете с двигателно увреждане, прилага се и при недоносени бебета. А в дома за медико-социални грижи във Варна осигуряват и безплатно нощуване за придружител.

„Изисква се направление от социално подпомагане, процедурите са безплатни и интервала от курс до курс е 1-2 месеца”, обяснява кинезитерапевтът Антоанета Димитрова.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега