Бургас, Общество, Политика, Топ новини

В “Центъра” се интересуват кога ще е готов Паметникът на жертвите на комунизма

0

По време на обществено обсъждане на Бюджет 2016 пред жителите на централна градска част, кв. “Възраждане”, к-с “Лазур” и к-с “Братя Миладинови” бе повдигнат въпроса за изпълнението на проекта за изграждане на Паметника на жертвите на комунистическия режим в близост до сградата на съда. Преди почти година проектът беше представен от народния представител от Бургас Костадин Марков, областния управител Вълчо Чолаков и авторите на монумента.

паметник на жертвите на комунизма

На вчерашното обществено обсъждане заместник-кмета Йорданка Ананиева пое анагажимет пред гражданите да провери докъде е стигнала преписката за паметника.

във видеото може да гледате част от представянето на проекта:

Други важен въпрос за жителите в ЦГЧ беше проблемът с паркирането. Паркингът на ул. “Гурко” да стане на няколко надземни етажа, настояват част от тях. Аргументите им бяха, че въпреки че е платен, той винаги е зает почти на 100 % .

Предложението беше представено по време на обществено обсъждане на Бюджет 2016 пред жителите на централна градска част, кв. “Възраждане”, к-с “Лазур” и к-с “Братя Миладинови”.

“Общината вече прави проучвания за реализирането на подобен  проект”, обясни зам.-кметът Ананиева, която представи финансовата рамка на бюджета за настоящата година.

Ананиева обясни, че  проектите за подземните паркинги са твърде рискови, поради непроучени геоложки пластове, подводни води и т.н.

Ще бъдат ремонтирани улици от историческото ядро на града, “Възраждане”, “Лазур” и “Бр. Миладинови”, както и редица междублокови пространства, стана ясно още по време на общественото обсъждане. На срещата присъстваха териториалните директори на ЦАУ “Приморие” Наталия Аргирова, на ЦАУ “Зора” Стефан Дубаров, както и общинските съветници Антон Берданков и Галя Василева.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега