Бургас, Общество

В Бургас има консенсус за създаване на болничен консорциум

0

Възможностите болнични заведения от Бургас да се обединят в консорциум обсъдиха днес представители на най- големите здравни заведения в града със зам.-министъра на здравеопазването д-р Ваньо Шарков и зам.-кмета по здравеопазване, социални дейности и спорт д-р Лорис Мануелян.

Идеята е по този начин да се редуцират административните разходи и да се увеличи капацитетът на заведенията. Крайната цел е да се подобри обслужването на пациентите.

Представителите на бургаски болнични заведения, чиято собственост е държавна, общинска или частна,  изразиха принципно единодушие за формата  на обединение. Предстоят обсъждания за клаузите в проекто-договора, които да легитимира консорциум “Обединени бургаски болници” и да определи правата и задълженията на страните по него.

Консорциумът няма да засегне независимостта на отделните болнични заведения и  те ще запазят юридическа самостоятелност и правото да определят числеността на персонала, размера на възнагражденията и т.н., според действащите разпоредби.

На срещата днес в Община Бургас присъстваха представители на МБАЛ Бургас,  “Бургасмед” , КОЦ,РЗИ, МБАЛ “Дева Мария”,МБАЛ “Лайф хоспитал”,Белодробна болница, Очна болница и  др.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега