LifeStyle, Общество

Въвеждат такса от $10 за минаване по най-кривата улица в света

0

Хиляди туристи скоро ще плащат такса до $10, за да карат по световно известната Lombard Street в Сан Франциско.

Градските и щатски служители обявиха нов законопроект, който ще даде на Сан Франциско правомощия да създаде система за заплащане на пътна такса на улицата, която се спуска по стръмен хълм, с цел да се намалят тълпите и задръстванията.

“Ние трябва да въведем система, която позволява на жителите и посетителите да се насладят на “най-криата улица в света”, както е известна тя, заяви Фил Тинг, демократ от Сан Франциско, който е един от вносителите на законодателството.

Местните жители казват, че живописната улица е по-скоро като пренаселен увеселителен парк, отколкото като квартална улица. Години наред те призовават длъжностните лица да въведат ред заради задръстванията, боклуците и хилядите туристи.

През летните месеци приблизително 6000 души на ден посещават 600-метрова улица, което създава линии от автомобили,простиращи се на много пресечки, запушвайки квартала Руски хълм.

Представители на транспортните власти в Сан Франциско предлагат посетителите да направят резервация онлайн и да платят по 5 долара за минаване на всяко превозно средство. Друг план призовава за въвеждане на предварителни онлайн резервации и такса от $10 в почивните и празничните дни.

Градските власти се нуждаят от одобрение на щатско ниво, за да въведат такси за използването на обществен път, но те ще определят какво да се таксува и как да се използват средствата. Новата система за таксуване не се очаква да бъде въведена преди 2020 г., заявиха официални представители.

Economic.bg.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега