Бизнес, Общество, Свят

Въпреки стачките Ryainair отчете рекорден брой пътници за 2018 г.

0

Нискотарифният авиопревозвач Ryanair обяви резултатите си за превозени пътници през 2018 г. Компанията се похвали, че въпреки стачките е успяла да постави нов рекорд – 139 млн. пътници. Това е ръст от 8% спрямо 2017 г., когато пътуващите с авиопревозвача са били 129 млн.

 
Все пак от компанията отчитат леко забавяне в растежа на пътникопотока спрямо увеличението от 10% през 2017 г.
 
Данните за 2018 година включват и 0.3 милиона пътници, превозени от австрийската нискотарифна компания Laudamotion, която Ryanair купи миналата година.
 
Ирландският превозвач е отчел двуцифрени месечни увеличения на годишна основа на пътникопотока от септември, след като първото полугодие и началото на лятото бяха белязани от забавяне на трафика. Само за декември увеличението е било 12%, което е значително над слабото повишение от 4% през юли – най-слабият месец на годината. Освен това компанията съобщи, че заетостта на местата в самолетите е била 96% през цялата година.
 
2018 година бе тежка за компанията, която заради стачки на кабинния екипаж трябваше да отложи стотици полети. Ryanair трябваше да признае и синдикатите, като в края на ноември компанията заяви, че отношенията от двете страни ще се нормализират през 2019 г.
 
Economic.bg.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега