Бизнес, Бургас, Топ новини

Второ успешно издание на Академията по немски език на Съдърланд

0

Съдърланд*, световният лидер в трансформацията на процеси, обяви успешното приключване на поредните три групи от Академията по немски език, провеждана за втори пореден път.

Проектът е насочен към активни и амбициозни хора, които искат да подобрят нивото на владеене на немски език и да започнат работа и кариерно развитие в компанията. Академията е предназначена за кандидати с потенциал, които обаче не са достигнали нужното ниво на владеене на езика и биха искали да надградят тези езикови знания така, че да се почувстват уверени да стартират своята кариера в Съдърланд.

Инициативата се провежда за втори път тази година, като моделът се надгражда с всяко издание – освен, че се радва на голям интерес, инициативата се провежда този път във всички три локации на Съдърланд в България – София, Варна и Бургас. Участниците, които успешно завършат академията, получават работа в компанията веднага.

Самите обучения във всички локации бяха водени от висококвалифицирани преподаватели, които освен езика, включиха множество елементи и терминология, свъразни със спецификата на работа.

„Това е един проект с огромно значение за Съдърланд България, съчетаващ ползи както за организацията, така и за обществото – отличен пример за корпоративна отговорност. Академията се превърна в един от основните източници на таланти за компанията в България, който подпомага мотивирани и амбициозни хора да придобият необходимите езикови умения, за да могат да започнат работа при нас със самочувствие и добра подготовка”, коментирa Димитър Гълъбов, изпълнителен директор на Съдърланд България.

“Всеки, който владее чужд език, е наясно, че за да го поддържа и надгражда е необходимо да го използва и практикува редовно. Знаем обаче, че това невинаги е възможно. Точно тук се включваме ние, като подпомагаме кандидатите за работа с езикова основа, но липса на практика да възстановят и надградят нивото си, като получават сигурна работа при успешно завършване. Горди сме с това, че подпомагаме хора с амбиции, но липса на подготовка да достигнат необходимото ниво, за да започнат така желаната работа в Съдърланд”, отбеляза той.

“Това е една добре оправдана инвестиция в бъдещето, която ще продължим и занапред. От започването на проекта разширявахме и надграждахме академията. Миналата година организирахме такава в София, тази година направихме три паралелни курса в всеки от градовете, в които имаме офиси – София, Бургас и Варна. Плановете ни занапред са още по-амбициозни – ще разширим допълнително броя на приетите в Академията, ще добавим нови езици, ще надрадим методологията с „обучение на база сценарии“, в което в последните години Съдърланд придоби значителен опит.“ , посочи още Димитър Гълъбов.

Избраните участници в програмата започнаха обучение през септември, като продължителността на различните класове варира от четири до осем седмици в различните локации. Успешно завършилите кандидати преминаха финално оценяване на постигнатия резултат и получиха предложение за работа в компанията. В миналото издание успеваемостта на Академията беше над 90%, като всички назначени кандидати споделиха своите положителни оценки за проекта и постигнатото. Това издание на Академията постигна същите забележителни резултати.

Началото на инициативата бе дадено тази година като част от цялостната годишна програма на Съдърланд за корпоративна отговорност. Във фокуса на обучителната програма и това издание беше заложено повишаването на нивото на немския език, както и практическа терминология свързана с работата.

„Хората са сърцето на Академията и именно те са водещ фактор за нейния успех. В обучаващите се групи има съвкупност от широк спектър профили – ученици, студенти, хора с опит или без, работещи и такива, които биха искали да променят сферата, в която работят. Предизвикателствата, които срещаме, правят всяка една следваща Академия все по-добра и по-успешна и истинското удовлетворение идва от обратната връзка от участниците и бизнеса.“ сподели Катерина Куртева, мениджър подбор.

Всички желаещи да се включат в бъдещи издания на Академията могат да подадат своята кандидатура на имейл: mailto:earlycareer@sutherlandglobal.com

***

*Основана през 1986 г., Съдърланд е глобална организация за трансформация на процеси, която обслужва клиенти във всички индустрии.

Главният офис на компанията се намира в Рочестър, Ню Йорк. За нея работят над тридест и осем хиляди професионалисти от над 60 локации в САЩ, Австралия, Бразилия, България, Великобритания, Египет, Естония, Индия, Канада, Китай, Колумбия, Малайзия, Мароко, Мексико, ОАЕ, Словакия, Филипините, Швеция и Ямайка.

Компанията отваря врати в България през 2008 г. Оттогава до днес в страната ни Съдърланд достига 1700 служителя, работещи в четиритеразлични локации – два офиса в София, един в Бургас и един във Варна.

Екипът от професионалисти предлага техническо обслужване и обслужване на клиенти на повече от 16 езика. Съдърланд продължава да се разраства с бързи темпове в България чрез увеличаване на услугите и обемите работа за настоящите си клиенти и придобиване на нови такива. Клиентите на компанията са от ранга на 500-те най-големи компании в света.

източник: Мениджър


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега