Общество, Топ новини

Всяко десето дете у нас се ражда недоносено

0

Всяко десето дете в България се ражда недоносено, а на всеки 30 секунди умира едно преждевременнородено бебе. С повече информация и навременни и адекватни грижи 75 на сто от тези смъртни случаи могат да бъдат предотвратени, припомнят от Фондация “Нашите недоносени деца” на датата 17.11., на която се отбелязва Световния ден на недоносените деца.

Фондацията стартира кампания за набиране на средства за изграждане  на първия семеен център, в който семействата на недоносените деца да намерят комплексна подкрепа от квалифицирани специалисти.

Центърът за семейства, в който ще работят квалифицирани психолози и логопеди, с опит в работата с недоносени деца ще създаде среда, в която децата ще могат да развият пълния си потенциал, а родителите им ще могат да получават информация, както и консултация с психолог.

“За да успеем да реализираме този проект имаме нужда от помощ! Предстои да открием нашето „кътче“, където да започне да функционира семейният център за подкрепа на недоносените деца и техните родители, но се нуждаем от средства за ремонт, ако такъв е нужен, обзавеждане и закупуване на терапевтични играчки и материали за работа с деца, компютърна техника и мултимедия за провеждане на семинари и обучения, средства за покриване на месечни разходи”, посочват от фондацията

Можете да подкрепите откриването на първия семеен център, изцяло фокусиран върху нуждите на недоносените деца и техните семейства чрез дарение на банковата сметка на фондацията, с основание „Откриване на семеен център“:

*Фондация „Нашите недоносени деца“
Уникредит Булбанк
IBAN BG24UNCR70001520702588
BIC UNCRBGSF

или като се свържете с Василка Терзийска, координатор на проекта** :

**Василка Терзийска
координатор на проекта
vasilka@premature-bg.com
+359 886 398 839


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега