Бургас, Общество, Топ новини

Всеки закупен билет от “М-Бус” помага на Анна-Мария

0

През февруари всеки билет на превозвача „М-Бус” ще доближава 14-годишната бургазлийка  Анна-Мария Гепова до мечтата й да проходи отново. Момичето страда от Сарком  на Юинг (рак на костите) и спешно трябва да се подложи на операция за присаждане на стволови клетки, за коятo  са нужни  30 000 евро.  Затова „М-Бус”, които вече преведоха 5000 лева на семейството,  започват нова благотворителна кампания. 

През февруари 10 стотинки от стойността на всеки закупен билет на „М-Бус” ще отиват в дарителската сметка на Анна-Мария.

„Ще  отделяме  по 10 стотинки от всеки билет и призоваваме пътниците на свой ред  също да дарят още 10 стотинки. Целта ни е да предизвикаме солидарността на обикновения човек, който може да помогне, макар и със символична сума. Така ще се включат повече хора и средствата ще се съберат по-бързо. Всеки, който реши да дари 10 стотинки през февруари, ще получава касов  бон и ще е сигурен, че неговата лепта отива при Анна-Мария”, каза управителят на транспортна фирма „М-Бус” Румен Христов.

Автобусите на фирмата работят на 100% с касови апарати и се отчитат фискално, затова и решилите да направят символично дарение могат да са спокойни.

Анна-Мария е дете на служителка в „М-Бус”, откъдето оказват подкрепа на семейството още от самото начало. Присаждането на стволови клетки е  финален етап от лечението на момиченцето, което досега  се е подложило на 14 химиотерапии в  София, Турция и Варна. В момента Анна-Мария е в ремисия и според изследванията основният тумор е изчезнал. Въпреки това тя все още не може да движи краката си, заради първоначалната парализа, която туморът е предизвикал. Единствено присаждането на стволови клетки може да помогне на Анна – Мария да проходи отново. Родителите й са получили две оферти за операцията от болница в Белгия, където ще са нужни 36 675 евро  и от лечебно заведение в Турци за 50 000 евро. Заради по-ниската цена, семейството  смята да се насочи към първия вариант. В момента в дарителската сметка на Анна-Мария  има към 7 000 евро, което означава, че са нужни още 30 000 евро.

„Апелирам към моите колеги в транспортния бранш, както и към останалите фирми в областта, също да се включат в кампанията за Анна-Мария. Мисля, че това е най-добрият начин да подкрепим едно  семейство в борбата  да спаси живота на детето си”, призовава Румен Христов.

Неговият апел е освен за Анна-Мария  бизнесът да се обединява и да прави същите кампании и за други хора, които имат нужда от животоспасяващо лечение.

Може да научите повече на страницата https://www.facebook.com/spasiannamaria , както и официалния сайт: http://www.save-anna-mariya.com/index.html

Банковата сметка на Анна Мария е:

BG 45 UNCR 7000 1521 2238 76 / UNCRBGSF

Anna Maria Radostinova Gepova


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега