Спорт, Топ новини

Волейболният “Дея” представи амбициозния си проект за развитие

0

Бургаският волейболен клуб „Дея спорт“ обяви 5-годишния си проект за развитието на детско-юношеския и професионалния спорт. Стратегията на клуба представиха президентът доктор Александър Маджуров, старши треньорът Венцислав Симеонов и състезателите на отбора братята близнаци Георги и Валентин Братоеви. На събитието присъства зам.-кметът по култура туризъм и спорт Диана Саватева.

„Целта ни е да изградим достатъчно силен мъжки отбор. Амбицията ми е до 2-3 години да създадем и достатъчно силен женски тим. Всички състезатели са добри професионалисти и преследват целите си“, коментира президентът на „Дея спорт“ доктор Александър Маджуров.

Старши треньорът на клуба Венцислав Симеонов допълни, че през новия сезон „Дея спорт“ ще се стреми да играе атрактивен волейбол. Клубът разполага с 15 играчи, трима от които са чужденци – американец, руснак и хърватин.

„Дългосрочният проект на „Дея спорт“ съвпада напълно с нашите виждания и затова пожелахме да сме част от него“, заявиха братя Братоеви.

Следващата седмица „Дея спорт“ заминава на подготвителен лагер, след което ще изиграе няколко контролни срещи с чуждестранни клубове. Ръководството на клуба планира в средата на септември да бъде направено официално представяне на отбора преди старта на шампионата.

Освен спортно-техническата подготовка, „Дея спорт“ стартира и благотворителна кампания в подкрепа на хора с онкологични заболявания. Клубът ще дарява по 20 % от приходите от домакинските мачове на Комплексен онкологичен център – Бургас. Ще се набират и средства за закупуването на перуки за жени, страдащи от коварната болест. Всички хора с онкологични заболявания и техните придружители ще влизат безплатно на мачовете на „Дея спорт“.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега