Бизнес, Бургас, Топ новини

Водеща технологична компания откри свой офис в Бургас

0

Водещата технологична компания A Data Pro създаде свой постоянен офис в Бургас. Той ще стартира първоначално с капацитет от 50 души, като ще е на разположение и на настоящите служители на компанията от останалите четири локации (София, Велико Търново, Пловдив и Враца). Офисът се помещава в новопостроения Конгресен център до Морската гара в Бургас и предоставя приятна работна атмосфера с несравнима гледка към морето. Той бе открит днес от изпълнителния директор на A Data Pro Илия Кръстев и кмета Димитър Николов.

„Избрахме Бургас за локация на новия ни офис заради добрата политика на града за насърчаване на развитието на иновативния бизнес и изграждането на основите на устойчива технологична и бизнес екосистема. Със създаването на добра връзка между образователните институции в града и нуждите на бизнеса, Бургас става все по-атрактивен и ще привлича все повече инвестиции от компании в технологичния сектор. Нашите планове са да продължим да наемаме нови служители в Бургас и да даваме възможност на служителите ни от останалите ни офиси да ползват новото ни пространство. Въпреки че повечето ни служители работят все още дистанционно, вярваме, че за да се развива успешно компанията ни е важно да имаме споделено работно пространство за по-ефективно общуване и сътрудничество между колегите.“, коментира Илия Кръстев, изпълнителен директор на A Data Pro.

„Когато миналата година Бургас бе домакин на Годишната конференция на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST), Илия Кръстев пое ангажимент да отвори офис тук. Благодаря му за изпълненото обещание! Можете да разчитате винаги на моята подкрепа за развитието ви на местно ниво, за да продължи утвърждаването на Бургас като силен регионален център на ИТ и Аутсорсинг индустрията!“, каза кметът Николов.

Сред гостите на днешното събитие бяха ректорът на бургаския университет “Проф. д-р Асен Златаров” – проф. Магдалена Миткова, и зам.-ректорът на БСУ – проф. Милен Балтов.

A Data Pro e международна компания, специализирана в медийните и бизнес анализи, както и всичко, свързано с обработка на данни и информация. Има над 500 служители, като продължава активно да наема нови кадри, включително и в Бургас. Свободните позиции са предимно за ИТ специалисти с умения и опит в Python, Django, scrappy, elasticseach, както и анализатори с английски, немски, френски и азиатски езици.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега