Бизнес

Внимание!!! Гози ще атакува банките в България

0

Троянски кон с името „Гози” ще атакува банките в България, алармираха експерти от IBM Security X-Force, които са го засекли. Според специалистите вирусът се е насочил към страната ни в началото на август.

До момента вирусът е атакувал САЩ, Обединеното кралство, Австралия, Саудитска Арабия и Персийския залив, съобщи bTV. За първи път обаче той се насочва към източноевропейска страна.

Според анализатори от IBM, досега „Гози” е атакувал предимно англоезични страни и такива с голямо население, за да може да покрие възможно най-голям брой хора. Сега обаче се обръща към България. Има теории, че по този начин ще бъдат изпробвани нови методи на инфилтрация в банковия сектор в страни, където кибер-престъпността не е толкова често срещана и следователно защитата не е така добре развита, както на местата, които са честа мишена на подобни измами.

„Гози” е най-издръжливият банков вирус в света. За първи път е засечен през 2007 година, когато е бил разпространяван от малка група разработчици и насочен само към англоезични страни. През последните пет години, „Гози” се насочва предимно към онлайн банкирането, като се наблюдават множество нови методи за заобикаляне на онлайн сигурността.

До момента, „Гози” обикновено се насочва към само една мишена в дадена държава и я „тества“ няколко месеца, преди да се разпространи изведнъж и на широко. Подобен пример е Саудитска Арабия, където „Гози” започва с една банка и през юли 2015 се разпространява към 15 различни мишени.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега