Бургас, Общество

Внезапно почина управителят на Онологичния център в Бургас

0

Внезапно почина д-р Радостин Дичев, управител на Комплексен онкологичен център – Бургас. Прощаването с него е днес, неделя, от 13.45 часа в Ритуалния дом на гробищния парк.

По този тъжен повод кметът Димитър Николов каза следното:

“Изказвам дълбоки и искрени съболезнования на роднините, приятелите и колегите на доктор Радостин Дичев. Особено тежко е, когато такава скръбна вест те застигне внезапно и се отнася за сравнително млад човек. Сигурен съм, че много бургазлии ще си го спомнят с благодарност, защото плодовете от труда му са видни. На първо място, той до последно беше практикуващ хирург и спасяваше животи. Не по-малко важен е фактът, че той управляваше успешно най-проспериращия регионален онкологичен център в страната – Бургаския.

Винаги ще помня как доктор Дичев следеше за всеки детайл при строителството на бункера, при монтирането на линейния ускорител, при изграждането на новата онко поликлиника.

Съжалявам, че не успя да види как Бургас се сдобива и с най-модерния апарат за диагностика на раковите заболявания. В негова памет сме длъжни през следващите години да осъществим и този проект.

Сбогом, докторе!”


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега