LifeStyle, Общество

Властите на гръцки остров плащат €500 месечно, ако се заселим там

0

Властите на малкия гръцки остров Антикитера ще дадат на всяко семейство месечна издръжка от 500 евро, безплатно настаняване и дори безплатна храна, ако се преместят да живеят на острова. Целта на местната власт е да върне живота в малкото китно местенце, където в момента живея 24-ма души, пише GreekReporter

Съвместният план е изготвен от митрополит Кипира и Монемвасия, заедно с местния съвет. На острова активно търсят хора, които са готови да работят като рибари, фермери, строители или пекари.

„Това са професии, които могат да гарантират приличен доход за тези, които ще дойдат на нашия остров”, заяви представител на местната власт.

Антикитера е малък остров в Егейско море, точно срещу по-големия остров Китира, и се намира на около половината път между Крит и Пелопонес. Въпреки отдалечеността им, Китира и Антикитера принадлежат административно на гръцката столица.

Проектът за привличане на млади семейства към острова беше обявен публично и вече повече от петнадесет различни семейства се обадиха на местния съвет, за да научат повече подробности за плана.

Президентът на съвета казва, че местните хора са готови да приемат всеки, който иска да дойде и да посети острова, за да придобие практически опит в начина си на живот. Това се счита за важно, за да могат семействата да вземат разумно решение за постоянно преместване на малкия остров.

Антикитера е известна в цял свят с древна бронзова машина, открита в корабокрушение през април 1900 г. от група гмуркачи. Кръстена от археолозите „Машината Антикитера” е древен аналогов компютър, използван за прогнозиране на астрономически позиции, както и затъмнения на планетите. В състояние да предскаже такива събития хилядолетия по-рано, тя се смята за едно от най-големите научни съкровища, открити някога.

Economic.bg.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега