Политика

Владимир Путин с исторически рейтинг от 74 процента в Русия

0

Електоралният рейтинг на руския президент Владимир Путин е достигнал исторически максимум от 74 процента според публикувано днес проучване на общественото мнение на Фонд “Обществено мнение” (ФОМ), предаде ТАСС.

Близо три четвърти от участниците в анкетата, проведена на 7 и 8 февруари, са отговорили, че ще гласуват за Путин, ако следващите президентски избори в Русия се състоят следващата неделя. Електоралната подкрепа за президента се е увеличила с 2
процента спрямо предишното подобно проучване, проведено седмица по-рано. Поддръжката за останалите потенциални кандидати не е претърпяла промяна.

За председателя на Либерално-демократическа партия на Русия Владимир Жириновски биха гласували 5 процента, за лидера на комунистите Генадий Зюганов – 4 процента, а за бившия ръководител на партия “Гражданска платформа”, бизнесемена Михаил Прохоров – 1 процент. Огромното мнозинство от руснаците, 84 процента, смятат, че руският президент се справя добре на поста. 44 процента изпитват безусловно доверие към Путин, а 41 процента по-скоро имат доверие в него.

Електоралната подкрепа за руския президент нараства устойчиво през последната година и по-конкретно след държавния преврат в Украйна миналия февруари и анексирането на Крим от Русия месец по-късно, отбелязаха от ФОМ. Той надхвърля 70 процента вече шест месеца. Това означава, че при едни реални избори, Путин би спечелил
с близо 90 процента. Проучването е било проведено в 64 от общо 85 субекта на Руската федерация с участието на 3000 респонденти.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега