Бизнес, Общество

Вила Ямбол донесе златен медал за България на най-престижния конкурс за вино

0

„Вила Ямбол” донесе единствения голям златен медал за България от тазгодишния конкурс Mondial de Bruxelles, по-известен е като „Световното по вино”.  Той е от най- престижните винени форуми в света, който в последните десетина години е пътуващ – провежда се в различни градове. Тази година гостува в началото на май на Валядолид, Испания. Оценките в конкурса се правят по професионалната 100-точкова система. Дават се сребърни, златни и т. нар. Голям златен медал – над 92 точки.

Награденото българско вино е Villa Yambol Каберне Совиньон Резерва 2014. То надделя с отличното си качество и балансиран вкус над конкуренти в по-висок ценови клас. Цената му е  около 7-8 лв., а  близо 58% от останалите наградени вина са от ценовата категория до 8,5 евро или 16-17 лв. Резервата Каберне Совиньон 2014 г. спечели журито с наситен  рубинен цвят, с букет от горски плодове на нос и лека канела и ванилия, но най-вече с хармоничния си и балансиран вкус с апетитен финал. „Вила Ямбол” получи още три  медала от международното жури за изключителните си вина – със злато бяха отличени още Kabile Мавруд и Каберне Совиньон 2015, както и Villa Yambol Мерло Резерва 2014, а със сребро – Kabile Розе 2016.Това е голяма гордост за целия екип на избата. “Щастливи сме, че правим хубави български вина, които не остават незабелязани на международната винена сцена. Ще продължим да работим за имиджа на страната като винопроизводител. Това е правилната посока.”, коментираха от „Вила Ямбол” по повод големия златен медал.

“Вила Ямбол” е водещ български производител на вина и ракии и реализира продуктите си в над 20 страни от 4 континента. Избата изпълнява поръчки от САЩ, Германия, Швеция, Дания, Чехия и дори от Кения, Китай, Южна Корея, ОАЕ, Сингапур и др. Производителят се гордее, че именно там е дестилирана първата мускатова ракия. 

В общото класиране по брой медали  на Concours Mondial de Bruxelles България остана седма, с общо 58 отличия.

Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега