Бургас, Общество, Топ новини

Викторина за Деня за народните будители се проведе в Морското училище

0

Викторина, посветена на Деня на народните будителите, беше организирана в петък в Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола“. В състезанието участваха всички класове на Морското училище, с изключение на два класа, които са карантинирани.

Възпитаниците на ПГМКР, разпределени в осем отбора, всеки от които от по трима ученика трябваше да отговарят на 33 зададени въпроси чрез таблет, свързани с празника – 1 ноември. Битката между учениците бе доста оспорвана и интригуваща, като почти през цялото време водачи бяха 8 „А“ клас, специалност „Корабоводене- морско” с интензивно изучаване на английскиезик с класен ръководител Петя Русева. В крайна сметка победата извоюваха 9 „В“ клас, специалност „Митническа и данъчна администрация“, чийто класен ръководител е г-жа Анастасия Николова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наближаващият празник бе отбелязан и с друга инициатива в училището. Ученици от 9 клас изнесоха рецитал на своите съученици по случай Денят на будителя, разказаха подробности за светилата в българската история.

Целта на събитието по случай Деня на народните будителите, бе децата от гимназия да покажат своите знания по български и език и литература. Всички отбори показаха завидни познания във викторината и получиха специални поздравления от директора на учебното заведение инж. Христина Жабова. 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега