Бургас, Политика, Топ новини

Виктор Серафимов: Бизнесът по Черноморието е смазан

0

Държавата трябва спешно, ефективно да влезе в своята роля и да подпомогне малкия и средния бизнес. Това каза д-р Виктор Серафимов, административен секретар и говорител на „Републиканци за България“, водач на листата във 2 МИР Бургас в предаването „Надпреварата“ по  БНТ.

„Гръбнакът на икономиката на нормалните страни е малкият и средният бизнес. През последната година и половина малкият и средният бизнес в България на практика бяха смазани. Държавата категорично абдикира.  Имаше определени мерки, които на практика абсолютно пунктираха дейност“, заяви той.

Серафимов добави, че бизнесът по Черноморието е смазан, а туризмът е категорично почти елиминиран.

„Очертава се половината хотели да не отворят врати, а трябва да дойдат пари от този сектор. Регионът на Бургас на практика зависи от туризма. Това е абсолютно показателен пример. Малкият и средният бизнес трябва да бъде насърчаван. Това, което говорихме от предишната кампания, свързано с ББР – ето сега виждаме серия от огромни скандали, които започват да излизат наяве и това е ефектът на доминото. Българската банка за развитие ефективно трябва да си влезе в ролята и да подпомага малкия и средния бизнес. Трябва да дава оборотни средства, така че тези бизнеси да оцелеят. Ние смятаме, че държавата трябва спешно, ефективно да влезе в своята роля и да подпомогне малкият и средният бизнес“, каза той. 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега