LifeStyle

Вижте колко пари щеше да взима Дядо Коледа, ако беше на заплата

0

Американски финансисти изчислиха на какви пари би се разписвал Дядо Коледа, ако беше на годишна заплата в САЩ и трябва да изпълни всичките си задължения, пише в. “Дейли мейл”.

В размер на 140 хиляди долара годишно щеше да е заплатата на белобрадия старец, ако някой работодател го назначи на щатна бройка. Подобно възнаграждение щедрият старец би трябвало да получава, ако искаме той да обикаля света, да управлява шейна с елени и да изпълнява списъка с подаръците на послушните деца.

Като най-доходно би било неговото заплащане в качеството му на инженер за производство на играчки в неговото ателие – 115 хиляди долара. За фермерски грижи по елените той би получавал 4347 долара годишна заплата.

Проверката два пъти годишно на списъка с подаръците би му донесло още 537 долара годишно според щатските счетоводни стандарти. Съществуват още 15 доходни професии, които Дядо Коледа извършва безплатно, но си имат цена според финансистите, наети от застрахователния сайт Insure,com, съставили годишния щат на Дядо Коледа.

Сред тях са трудов посредник (за договарянето на заплатата на Снежанка), водач на шейна, дегустатор на бисквити и коледни щолени, пише БТА. Детективската работа по откриването на добрите и лошите деца, лягащи си навреме, също би му донесла 777 долара годишно, ако предостави разследването си до 30 дни от поръчката, според американския пазар на труда.

Сайтът запитал 895 пълнолетни граждани дали годишна заплата от 140 хиляди долара би била справедлива. Една трета от анкетираните изразили мнение, че това е обидно малко и са жълти стотинки за Краля на коледните празници. Друга една трета изразили мнение, че Добрият старец трябва да продължи да върши безплатно отговорната си работа. Останалите респонденти изразили мнение, че едно подобно възнаграждение е по-добро от нищо и би било справедливо.

Годишна заплата от 140 хиляди долара би била 10 пъти по-висока от тази, която взимат имитаторите на Дядо Коледа по молове и площади. Те работят средно за 20 долара на час (понякога и 300) и си докарват между 5 и 15 хиляди долара на сезон.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега