Бургас, Общество

Вижте #Кой стана “Пожарникар на годината” в Бургас

0

Вчера в сградата на регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Бургас се проведе традиционния областен конкурс “Пожарникар на годината 2014”. На мероприятието присъстваха ръководството, служители на РДПБЗН-Бургас и граждани.

Конкурсът “Пожарникар на годината” e стартиран през 1995 г. от тогавашната структура Национална служба “Противопожарна охрана”, с цел популяризиране дейността на органите за пожарна безопасност при МВР. Той е ежегоден и е постоянна форма за издигане престижа на органите за ПБЗН на МВР, стимулиране на работата на служителите и извеждане на добри практики в областта на пожарната безопасност и защитата на населението.

В раздел Пожарникар на годината от направление “Превенция”, осъществяващи превантивна дейност, обучение на населението или работещи с доброволни формирования за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и за отстраняване на последиците от тях, победител е Радослав Иванов Иванов – инспектор ЗН в група ПКПД, сектор ПКД към РДПБЗН-Бургас.

В раздел Пожарникар на годината от направление “Контролна дейност”, осъществяващи държавен противопожарен контрол или превантивен контрол:

– Подраздел за държавни служители с висше образование, победител е инж. Владимир Иванов Бойчев – инспектор ЗН в група ПКПД, сектор ПКД към РДПБЗН-Бургас.

В раздел Пожарникар на годината от направление “Пожарогасителна и спасителна дейност”:

– Подраздел за държавни служители със средно образование, победител е Рейхан Ибрям Ибрям, началник на дежурна смяна в група “ПГ и СД”, в РСПБЗН – Айтос.

В раздел “Отличени в НК “Пожарникар на годината 2014г.” за конкретен и съществен принос за осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението, с индивидуални награди са отличени: г-н Николай Василев Кирилов, г-н Николай Желязков Градев и г-н Марин Желязков Гърков, участвали в спасителните действия при наводнението в района на хижа “Странджа” на 5-ти срещу 6-ти септември 2014 г.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега