Бургас, Култура, Топ новини

Виенският камерен оркестър идва в Бургас за Дните на австрийската култура

0

Почитателите на класическата музика ще имат уникалният шанс да се потопят в изпълненията на музикантите от Виенския камерен оркестър на 7 април от 19:00 часа.

В залата на Драматичен театър “Адриана Будевска” ще звучат произведенията Дивертименто в ре мажор КV 136 на Моцарт, 3 пиеси “В емиграция” на Паул Хертел и Секстет в си бемол мажор оп.18 на Й. Брамс.

Програмата е специално подбрана за участието на оркестъра в България, а шансът да се слушат музиканти от подобна класа не е за изпускане.

Билетите за класическия концерт вече са в продажба. Може да ги откриете на касите на НХК, Държавна опера – Бургас и Експозиционен център “Флора”, а в деня на концерта на място в ДТ “Адриана Будевска”. Цената на билетите е символична: 10 лв. редовен, 5 лв. за учащи и пенсионери.

Виенският камерен оркестър е основан през 1946 г. През своята 70-годишна концертна дейност оркестърът се е утвърдил като един от водещите камерни оркестри в музикалния свят. Първият главен диригент на оркестъра Карло Дзеки, дългогодишният ръководител Филип Антремон, както и редовната съвместна работа с гост диригенти като Йехуди Менухин и Шандор Вег, допринасят за стила и облика на оркестъра.

Под ръководството на настоящия главен диригент Щефан Владар Виенският камерен оркестър продължава да затвърждава международния си авторитет.

Виенският камерен оркестър има многобройни изяви в австрийската столица, където наред със собствен концертен цикъл в Концертхаус, оркестърът свири и в Музикферайн и Театър на р. Виена. Концертните турнета на всички континенти се посрещат с много висока оценка от публиката.

Телефон за информация: 0889 76 06 30


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега